Hari Mulyanto
19

Dewek-Dewek

Latian posting nganggo bahasane dewek, ya itung-itung melestarikan budaya. Ya mbok? Angger rika-rika nembe tau maring ngeneh, ndean urung ngerti nyong kiye wong Purbalingga. Malah ndean wong sing wis sering maring ngeneh pada bae ora ngertine ya? :lol:. Lewih parah maning angger ora ngerti Purbalingga kuwe daerah ngendi, ngger iya tah kebangeten. Ya ora papa wis, nyong kan udu artis, dadi ora kenal nyong ya ora masaLah.

Purbalingga kan perek daerah Banyumas dadi bahasane ya pada bae kaya kuwe. Tapi beda lho karo bahasane wong-wong Tegal dan sekitarnya. Esih mending nggone nyong, ora patia kasar. Oiya, mumpung lagi kemutan, nyong duwe rencana arep sering nulis posting nganggo bahasane dewek. Ya, senajan ora rutin-rutin banget, sing pe nting kan niate mbok. Ewodene ngko langka sing maca, ya ora papa. Pada setuju ora ya?

Tapi kayane nyong ora bisa nulis postingan 100% nganggo bahasane dewek. Soale kan ana kosakata sing ora nana neng bahasane nyong. Apa maning nyong wis pirang-pirang tahun neng Semarang, dadi bahasane wis campuran nganah-ngeneh. Angger nyong neng Semarang kan jarang banget ngomong nganggo bahasane dewek, paling-paling angger ketemu karo bocah-bocah sing bahasane pada bae lha nembe.

Wis lah semene disit, ujare ora kesel apa nulis kaya kiye?

Filed in: Blogging, Personal Tags: , , , , ,

19 Responses to "Dewek-Dewek"

  1. heru says:

    Mengamankan PERTAMAX DULU

    hihi ra’ mudeng aq :D
    .-= heru´s last blog : Mohon Doa Untuk Kesembuhan Nourima Adityani =-.

  2. marsudiyanto says:

    Kelingan pacarku mbiyen sing umahe Pengadegan…
    Nek dolan rana baline digawani pete sak karung…

  3. ini di google translate ada gak yah? :D
    .-= bukan facebook´s last blog : Hubungan mobil mainan dan nasihat bijak =-.

  4. Yessi says:

    inyong ra kulinaaaaaaaaaaaaaaaaaa…..
    .-= Yessi´s last blog : sebuah email di suatu pagi… =-.

  5. meylya says:

    apik iki iso nglestarikne bahasa daerah’e dewek²
    .-= meylya´s last blog : Direct TV Packages =-.

  6. didta says:

    blog jawa ya, keren. mampir keblog saya juga ya teman

  7. nakjaDimande says:

    wah Hari..! bundo ngerti banget niyh bahasa ini.. :P **onde mande pokoknya

  8. Blog Ijo says:

    wakakaka…
    ngapak-ngapak…
    aku malah ngguyu je moco postingamu..
    :p

  9. rismaka says:

    Kiye sing pada komen pada ngomong apa sih? aku ganing ora ngarti? :roll:

    lah kown jebule pereke banyumas? banyumas kuwe ning endine bumiayu? :lol:
    .-= rismaka´s last blog : Narablog Bukan Jurnalis =-.

Leave a Reply

Submit Comment

© 2009-2016 Hari Mulya. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Your Left Brain Can Analyze It While Your Right Brain Let You Feel It